fredag 25 juli 2008

Etapp 5, Lindvallen

GPS rutt från dagens bana Tung avslutning på O-ringens 5-dagars. Många mossar med steniga skogspartier och hög ljung tog på krafterna. Hade problem med den steniga marken och fick gå stora delar av banan, plus att det blev en del missar när farten var låg och koncentrationen mest var på att sätta ner fötterna rätt. Satsa lite väl hårt mot ettan och läste fel, blev en miss på två minuter och fortsatte osäkert mot tvåan. Ut från tvåan får jag syn på PJ, min klubbkompis, hänger på ett litet tag men väljer ett annat vägval över hygget. Får trean och fyran bra med läser på nytt fel till femman och lägger bort många minuter, kass utgång från femman där det mest handlar om att försöka ta sig fram. Kämpar på, går och joggar om vart annat.  Känns riktigt uselt att avsluta o-ringen så här. Men sen vid tionde kontrollen dyker PJ upp bakom mig och jag får nya krafter. I och med att det är mest mosslöpning kvar kan jag springa på utan att få ont i fotlederna, strular dock på tolvan och ser hur PJ, med ett högervägval(?), får kontrollen före mig. Stämplar och sätter av i full fart (lite snabbare än jogg) efter hans rygg, ikapp lagom till 13:e kontrollen. Sen ut från den går han lite snett och jag kommer före, kör så hårt jag kan och orkar över mossen. Väl inne på det superlånga upploppet försöker jag hålla fart, får syn på en kille ca 50 m. från mål. Tänker att om det där är en i min klass så kan jag inte låta honom få komma före i mål. Sätter full sula men han svarar bra, går på ännu mer, upp på tå och trycker till. Yes, först in över mållinjen, men det visade sig vara en H35 löpare så det var helt i onödan. =))

Totalt sett så är jag ändå väldigt nöjd med veckan, klarade av att springa alla dagarna och 25a är rätt bra med den usla form jag har varit i. Hoppas nu bara att kroppen vill fungera resten av året. Har inte fått ondare i låret/rumpan av dessa dagar, men jag kan inte säga att det känns helt bra än, tyvärr.

2 kommentarer:

  1. Bra genomfört 5-dagars med lite varannandagsflyt. Men när kommer rapporten från sjätte etappen?? Det var väl inte så att du fick bryta ;-))

    SvaraRadera
  2. Nej inget brytlopp på 6:e, men det var bra nära. I stort sett samtliga klubbkompisar fick bryta innan de ens kom in på HC. Men det var pga värdelös transport från/till festen. De utlovade bussarna gick, men kapaciteten var på 150 pers i timmen. Bra jobbat med tankte på att de sålt 1800 biljetter. Som tur var gick vi hem i tid för det var tydligen samma bekymmer på hemvägen, tre bussar till alla som var kvar kl 02:00, typ.

    SvaraRadera