söndag 9 maj 2010

Holmenkollstafetten

Vi kom sjua på världens största löparstafett med över 1900 lag anmälda. De 15 etapperna gick på Oslos kuperade gator med start och mål inne på Bislett stadion. Banlängderna var allt från 390m till 2480m långa.

Vårt lag var en salig blandning av 200m specialister till långa nattenlöpare som mig själv och det känns som laguttagningen blev perfekt efter materialet som fanns att tillgå på tävlingsdagen. Starka lopp rakt över bäddade för en överraskande sjundeplacering. Men så kommer vi ju också från överraskande Örebro.

Jag sprang den sjunde sträckan som mätte 1790m och hade nästan 100m stigning. Det var svårt att löpa ut i de brantaste partierna och jag växeldrog med en kille från Ås som hade lite bättre teknik på det. Vi växlade säkert position fem-sex gånger under loppet. Precis när jag tänkte att nu knäckte jag han, då blev det en knäpp och jag tappade fart och blev omsprungen, men sen flackade det ut lite och då kom jag igen.

Nackdelen med denna typ av stafett är att man inte ser så mycket mer än just sitt egna lopp. Men det är ändå en väldigt kul tävlingsform. Vi åkte stor buss över dagen, det tog hela dagen,  morgonen, kvällen och lite av natten.

Holmenkollstafettlaget

Övre raden, sträcka 8-15: Tomas Bjurström, Viktor Söderberg, Tim Sundström, Petter Kroon, Simon Bergqvist, Petter Åström, Robin Forsell, Mohammed Abdullahi Nedre raden, sträcka 1-7: Andreas Karlsson, Lars Drageryd, Sebastian Johansson, Albin Olausson, Jonathan Waern, Patrik Persson, Per Sjögren

lagresultat

1 kommentar:

  1. Glada pojkar i Norge, härligt å se! Såg din nuna på friidrott.se också http://www.friidrott.se/nyheter.aspx?id=11010 Kör hårt på sprint-SM!!!

    SvaraRadera