tisdag 16 juni 2009

Snabbdistans i Markaspåret

Gårdagen bjöd på 2x5x400 meter, 1 resp. 2 min vila. Var en aning sliten sen helgens bravader (mer om dem i ett senare inlägg) och benen tog slut ganska så snabbt. Hjälpte inte att Lidson var på plats och hejade fram mig.

Idag körde jag sabbdistans på 5 km spåret i Markaskogen. Planen var att hålla 3.10 fart men eftersom kuperingen är ganska så kraftig på den sista kilometern försökte jag ta in lite tid i början. Benen kändes bra, bara lite trött i lårmuskeln och i höftböjaren på vänsterbenet. Sluttiden blev 15.41,45 och kilometerpasseringarna rullade in på…

3.05,95 - 3.04,55 - 3.09,03 – 3.09,00 – 3.12,92

För er som inte är från Örebro och vill veta hur banan går kan ni kika in på Orienteraren Mats blogg där han har en OL-karta över området. Starten är i västra delen av kartan.

Snabbdistans Markasparet 2009-06-16, Puls - Tid

8 kommentarer:

 1. Imponerande!

  Blir det DM 5000 m i Karlskoga ikväll (17 juni) också eller är det för sega ben för det?

  SvaraRadera
 2. Benen är pigga. Men nej, det blir ingen start för mig, kör träning på ÖKK. Källmén och Kroon kommer och visar upp kfumfärgerna i stället.

  Springer du DM själv?

  SvaraRadera
 3. Jaså, så ÖKK träning går före DM-titeln? För nog hade du kunnat slåss om vinsten.

  Det var Henrik Öhrnstedt och Källmén som slogs om första plats totalt men Henrik vann rätt överlägset.
  Kroon strök sig själv vid nummerlappsutdelningen, tydligen någon skada? eller något som verkade värre nu på kvällen än i morse om jag hörde rätt.

  Jag "sprang" eller kanske mer joggade i jämförelse med ditt tempo. Tyvärr var det en dålig dag för mig och kom i mål strax över 20 min, skapligt missnöjd när målet åtminstone var nedåt 19 min, menmen är rätt ovan med tartanbana.

  Hur pass mycket tar backarna i Markaspåret på dig förresten? Dina km-tider säger nästan bara att det var lite jobbigare på sista km.

  SvaraRadera
 4. Bra tid i marka Per...

  Snart spränger du didtriktsrekorden på tartanbanan!!!

  //Mathias

  SvaraRadera
 5. Japp, framtida segrar går före DM-tecken just nu. Med tanke på att min tid i marka var snabbare än Niklas på DM så hade jag troligen klarat av att sloss om vinsten.

  Självklart är det jobbigt att springa i backarna även för mig. Kanske kan det vara så att jag klarar av att ta tillvara på utförsbackarna bättre än vad du gör.

  Kan kanske lägga ut pulskurvan från loppet om du är intresserad.

  Bra kämpat på DM, är inte så lätt att hålla fokus varv efter varv....


  Lidson>>Tackar.

  SvaraRadera
 6. Jopp, men hade inte DM varit en bra genomkörare ändå? Eller kanske räcker med snabbdistans för nu i och med Markapasset?

  Du verkar ju ha börjat inriktat dig på banlopp en hel del, men du kör ändå en del backträning gissar jag? Är det pass som i Markaspåret och orienteringstävlingar som räknas som backträning eller kör du t.ex. intervaller uppför Sörbybacken (vid golfbanan, upp till Sörbyskogen), eller vad är typisk backträning?

  Ja, lägg gärna ut pulskurva. Men du kör väl med Garmin FR305, så då får du väl ingen höjdkurva som man kan lita på? Annars är det ju intressant att se höjd och puls plottade bredvid varandra så att man kan analysera puls i backar och återhämtning efter dem o.s.v.

  Fungerar det bra annars med klockan i skogen? Tappas inte signalen med sateliter ibland?

  Vad har du annars planerat för tävlingar inom det närmaste? Det ser tomt ut i kalendern här på bloggen.

  Tack för svar.

  SvaraRadera
 7. M 1500 m B-final: Vilken avslutning av Sjögren!

  Fredrik Karlsson gjorde ett riktigt bra harjobb via 60 och 2:02.7 och borrade ända till 950 meter. Därefter körde förre (?) orienteraren Per Sjögren och höll hela vägen in in till 20 m-seger! Och det blev pers med fem sekunder – 3:48.69!!
  Där bakom blev det riktigt jämnt och det blev till slut Anton Danielson som blev tvåa på perset 3:50.99 före Johan Hydén 3:51.87 och Daniel Lundgren 3:51.89.

  Snyggt jobbat brorsan

  SvaraRadera
 8. Anonym>>Tror dm bara hade slitit på mina ben, dessutom var jag bjuden på fest på kvällen. Jag har en FR 405 och som sagt den är inte så bra på höjdmätning. Min förra Polarklocka var bättre. Men gillar att ha GPS, speciellt på orienteringstävling och träning. Inga problem med mottagingen i skogen vad jag har märkt,kanske om det är blött och tät skog.

  De enda backpass jag har kört har varit i lite flackare backar där man kan springa på rätt bra. Tränade ganska ofta brant backe när jag körde orientering, sörybacken, vivallakullen och storstenshöjden.

  Håll koll i kalendern, försöker lägga in mina planerade aktiviteter där. Just nu är jag i göteborg och springer.

  SvaraRadera