onsdag 30 juli 2008

Grebbestad


21 grader i vattnet och stekande sol. Gött!

måndag 28 juli 2008

Törnbergs stig

Karta med GPS spårEfter tips från AspLövet tidigare på bloggen så gav jag mig ut för att åka på den omtalade stigen idag. Solen sken, stigen var fin och jag var hyfsat pigg. Det var kul att åka den även om det inte var så mycket mer än just en stig =) I och för sig så är det jäkligt coolt att åka på den i början när den sligrar sig fram i ett jättestenigt skogsparti, utan en enda sten på stigen. För det är därför den är så speciell, Törnberg själv har plockat bort varenda sten som finns, tog hela hans liv och lite till om jag har fatta historien rätt. Fast jag tycker det är kul att cykla på steniga stigar också, åtminstone utför.

Poserar framför skyltet som visar var stigen börjarSå här glad är jag när det är semester, solen skiner och kroppen får jobba sig trött...

 

 

 

 

32Så här varmt och skönt var det hem från Sälen i lördags, härligt.

fredag 25 juli 2008

Etapp 5, Lindvallen

GPS rutt från dagens bana Tung avslutning på O-ringens 5-dagars. Många mossar med steniga skogspartier och hög ljung tog på krafterna. Hade problem med den steniga marken och fick gå stora delar av banan, plus att det blev en del missar när farten var låg och koncentrationen mest var på att sätta ner fötterna rätt. Satsa lite väl hårt mot ettan och läste fel, blev en miss på två minuter och fortsatte osäkert mot tvåan. Ut från tvåan får jag syn på PJ, min klubbkompis, hänger på ett litet tag men väljer ett annat vägval över hygget. Får trean och fyran bra med läser på nytt fel till femman och lägger bort många minuter, kass utgång från femman där det mest handlar om att försöka ta sig fram. Kämpar på, går och joggar om vart annat.  Känns riktigt uselt att avsluta o-ringen så här. Men sen vid tionde kontrollen dyker PJ upp bakom mig och jag får nya krafter. I och med att det är mest mosslöpning kvar kan jag springa på utan att få ont i fotlederna, strular dock på tolvan och ser hur PJ, med ett högervägval(?), får kontrollen före mig. Stämplar och sätter av i full fart (lite snabbare än jogg) efter hans rygg, ikapp lagom till 13:e kontrollen. Sen ut från den går han lite snett och jag kommer före, kör så hårt jag kan och orkar över mossen. Väl inne på det superlånga upploppet försöker jag hålla fart, får syn på en kille ca 50 m. från mål. Tänker att om det där är en i min klass så kan jag inte låta honom få komma före i mål. Sätter full sula men han svarar bra, går på ännu mer, upp på tå och trycker till. Yes, först in över mållinjen, men det visade sig vara en H35 löpare så det var helt i onödan. =))

Totalt sett så är jag ändå väldigt nöjd med veckan, klarade av att springa alla dagarna och 25a är rätt bra med den usla form jag har varit i. Hoppas nu bara att kroppen vill fungera resten av året. Har inte fått ondare i låret/rumpan av dessa dagar, men jag kan inte säga att det känns helt bra än, tyvärr.

torsdag 24 juli 2008

Etapp 4, Hundfjället

Hinner inte skriva något nu, ska till systemet. Men lägger upp kartan i alla fall. Hare!

etapp 4

onsdag 23 juli 2008

Etapp 3, Närfjället

Vägval från etapp 3Tuff etapp i nya skor, inledningsvis på fjället. Tack vare världscupen så fick även vi dödliga sportdryck vid vätskekontrollerna, det var schyst och välkommet. Hade behövts på E1. Blev duktigt trött på slutet av dagens lopp och hade skav under fötterna, sista skråsträckan var inte att leka med kan jag säga. =)) Hardt, som jag kom i kapp med 10 minuter, krossade mig från sista och in till mål med över 20 sekunder. Det som ska vara min starka sida. Och som jag tidigare nämt klantade jag mig gruvligt på trean och fyran, lite för het på det lättlöpta fjället kanske. Plockade ändå en placering i totalen och ligger nu på en 27:e plats.

 oringen3detaljutsnitt

Detaljutsnitt från dagens bana.

Materialfel inför e3


50 minuter innan start upptäcker jag att sulan lossnat från skorna och inser att det bara finns en sak att göra, köpa nya. Turligt nog har vi sporttältet precis bredvid, så fem minuter senare är jag redo med ett par Jalas Black och dryga tusingen fattigare... Hinner i god tid till start och får en bra start på långsträckan till ettan, över 2 km.lång. Missar sen trean på rent slarv och gör en ännu värre miss på fyran. KLANT! Orienterar sen bra resten av banan men får svåra problem med fotsulorna pga skorna och kan inte riktigt hålla så hög fart. Måltiden blir 78:59 på 11,3 km. GPSen visar 12,76 löpta km. Lägger upp kartan senare ikväll.

tisdag 22 juli 2008

Snart öppnar liften


Trananbacken i Lindvallen.

Etapp 2, Berga by, södra

Hade bestämt mig för att kolla extra noga på kompassen ut från kontrollerna, läsa noga på kartan och slutligen spika kontrollerna. Lyckades väldigt bra med min taktik och tyckte benen fungerade hyfsat. Enda misstagen var väl att jag kom lite snett till fyran och sen var jag osäker på tian, fick inte ihop kurvbilden och vågade inte spika kontrollen, utan sprang upp och kollade en sänka före min först. Det var klantigt, för jag visste egentligen att det inte var dit jag skulle. Till skillnad från igår orkade jag spurta in på upploppet (30 sek snabbare) och slutade tillslut på tionde plats! Klättrade därmed 12 placeringar upp till 28a i totalen. Bra jobbat! Bara att försöka hitta nya krafter till morgondagen då vi ska bege oss till Hundfjället.

oringen2

måndag 21 juli 2008

Etapp 1, Berga by, norra

Efter en kass inledning gick det rätt bra. Tog dock rejält slut i benen och det märks att jag inte sprungit något sista månaden. Det var riktigt fint i skogen och väldigt kul. Hoppas benen blir piggare senare i veckan.

Karta över etapp 1

lördag 19 juli 2008

Formbesked inför O-ringens 5-dagars

Uselt formbesked, men ändå ett fombesked. Och ett är alltid något, något är väl ändå bättre än inget. SÅ man kanske ska vara nöjd.

Kuta D21s medel- och stafettbana från OK Kåres OL-touren tävlingar i dag på fm. Resultatet blev sexa i medel och tvärsist på stafetten. Totalt sett var jag 14:30 efter en otränad D21 långlöpare. (se sträcktider nedan) Så om jag kommer runt H21 lång på femdagars är ganska så tveksamt. Ska försöka lägga in rapporter från Sälen under veckan som kommer... Håll utkik.

Tror inte det kändes direkt bra nån gång under träningen, blev rätt trött på slutet och gjorde några extremt stora misstag. Egentligen är jag inte ens godkänd då jag var helt fel vid två kontrollpunkter... Syns tydligt på gpsen efteråt. Men hey, inte så lätt utan kontroller utsatta i skogen. Ha det så kul, för nu bjuder jag på en av de största bommarna jag nånsin gjort.

 tick, tick, boooom

torsdag 17 juli 2008

Falu Gruva


Fet-Mats jobbade hårt i kopparberget.

Tuff dag på semestern

VM i medeldistans avgörs idag med kval och final. Det är svettigt att hålla koll, men jag gör mitt bästa. Peter och Erik verkar klara sig vidare med god marginal. Bara Mattias Karlsson som är illa ute, just nu på en 14:e plats av de 15 som går vidare... Tycker synd om honom, vore kul om han fick komma med till final.

Damerna sköter sig utmärkt, verkar luta åt två heatsegrar genom Lina och Helena.

dumpMedan jag skriver detta så ser jag att Mattias inte kommer vidare till final, skit. Men Peter kommer förhoppningsvis ha mer att ge och matcha Thierry i finalen som sänds på TV4 sport. Följ den, kommer bli spännande.

onsdag 16 juli 2008

Lostenen på Hornberget

Utsikt från Lostenen

Mycket riktigt blev det en tur på hojen idag med, denna gång på terrängkartan, 649 Svärdsjö. Ville ha mer stigkörning och fina uppförsbackar med tillhörande utförsåkning. Tog sikte på Hornberget 330 m.ö.h.

Efter lite sicksackande och några elstängselpassager kom jag fram, det gick rejält uppför, lovely. Klarade med nöd och näppe hålla mig cyklade till toppen, hittade en smal stig som gick riktigt brant utför på andra sidan och letade mig tillbaka mot Lugnet. Trodde mig se en fin stig i slutet på en bilväg som gick in till ett hus. Men ägaren i huset, kom precis med sin bil, blev lätt irriterad av att jag skulle in på hans väg och försökte få mig att vända. Dock så hävdade jag att det fanns en stig på kartan, men han stod på sig, sa att det var elstängsel i vägen och att den hade växt igen för länge sen. Med en trevligare attityd (eller en argare hund) hade jag kanske vänt, men nu ville jag gärna hitta stigen. Under hans stängsel och upp i snårskogen, efter några meter släpandes på cykeln gick det faktiskt rätt bra att cykla på det som såg ut som en stig långt innan hygget hade blivit till. Så tji fick han!

LostenenDetta är den mytomspunna Lostenen, 200 ton tung, 314 m.ö.h. Kastad på plats av Falujätten, mot den då levande Svärdsjöjätten som höll till på Hornberget. Han dog på fläcken. Lostenen vrider sig av smärta och gråter varje midsommarnatt sen dess. Det sägs även att man ståendes på stenen midsommarmorgon får se solen dansa. Det enda jag vet med säkerhet är att utsikten från dess topp är rätt snygg, se översta panormabilden.

Väl inne på Lugnet, bland VC-skidspåren, tog jag mig upp till toppen av backhoppningsbacken och fyllde vattenflaskan i caféet under hopptornet, allt medan cafékillen pratade högt och engagerat via datorn med en avlägsen släkting(?) Hittade downhillbanan på vägen ner men fick välja "chicken run" vid den brantaste passagen. =) Kul var det i alla fall och utan en endaste krasch kom jag ner.

hopptornet

hoppbacken

chickenrun

Utsikt mot hopptornet. Kände att det kittlade skönt runt smalbenet när jag hade tagit kortet, tänkte att det var lite gräs som smekte i blåsten. Men när jag tittar ner är hela foten och benet täckt av myror. Mysigt. Dårar slänger sig utför de här... ...och det här stupet. Jag valde högeralternativet, chicken run. 

GPS spårningen från dagens lilla turtat

Totalt blev det 30 km med 1317 m stigning på 2:29.

tisdag 15 juli 2008

MTB

Är på skön semester i Falun och passade på att plocka med mig mountainbiken. Grymt skoj att åka i skogen, men på dagens pass kände jag för att komma iväg lite längre... Hade ingen karta så jag fick köra lite på känn. Efter 85 minuter kom jag till en korsning och hade två val, norr eller söder. Söder hade ju varit det naturliga, men det fanns ingen skylt åt det hållet och Sågmyra, som det stod på den norra, kände jag igen och det gav en viss trygghet i min väg hemåt. Fick en riktigt skön nedförsbacke där jag kröp ihop i en fin Tour de France pose och maxade 72km/h =))

På eftermiddagen köpte jag min en karta, eller två faktiskt, Falun ligger ju oturligt nog precis i ett hörn på den gröna kartan. Får se om det blir några nya utflykter imorgon.

GPS-spåren från Sågmyraturen

Totalt blev det 55 km med 1384 m stigning på 2:26.

För den som vill ha lite längre och tuffare distanser så rekommenderar jag er att besöka Janne Troengs Europatrippsajt. Mycket trevlig läsning och fina bilder. www.jantroeng.se

torsdag 10 juli 2008

Vem köper min pulsklocka?

Eftersom jag bara har alternativtränat sen jukola säljer jag min pulsklocka, Polar S625X med tillhörande tillbehör. Pris 1500:- kr

Polar S625X

Det följer även med en sensor till cykeln så klockan kan användas som en cykeldator och ett extra pulsband som syns på bilden ovan.

Bilden snodd på internet, ej mitt exemplar
Cykelsensor

Jag har varit väldigt nöjd med klockan och det är tufft att slita sig ifrån den. Många svettiga träningspass har vi genomfört, 921 timmar, för att vara exakt. Sitter ett nytt batteri i klockan från i våras och pulssändaren är också mindre än ett år då jag lyckades slarva bort den gamla. (där av de två banden)

Full specifikation hittar du på polars hemsida.

måndag 7 juli 2008

Bruce Springsteen and the E street band, Ullevi 5 juli

Efter att ha startat upp helgen med en kul grillfest och bad hos Thompa i fredags, fick ja skjuta lite på avresan till göteborg...

Men vi kom iväg med kaffetermosarna laddade och kaffebryggaren påslagen hemma(!) strax efter lunchtid, för de som går upp i tid. Resan gick bra och stabilt på dryga tre timmar, okej då Olsson, fyra kanske det blev, med fikapaus. =)

Boendet var förstklassigt i majornas hippiekvarter. Burgarna smakade prima och ölen likaså. Bra priser var det också på Calles gamla stamhak, Kellys.

Själva konserten var grym, tror alla 58 tusen glada i publiken kan intyga det om du frågar =)  Se tre videosnuttar nedan.

Låtlista

Night
No surrender
Lonesome day
Hungry heart
Summertime blues
The promised land
Backstreets
Roulette
Darkness on the edge of town
Janey don’t you lose heart
Waitin’ on a sunny day
Working on the highway
Because the night
She’s the one
Livin’ in the future
Mary’s place
I’m on fire
Drive all night
The rising
Last to die
Long walk home
Badlands

Extranummer

Girls in their summer clothes
Thunder road
Born to run
Bobby Jean
American land

Extra extranummer

Twist and shout

onsdag 2 juli 2008

Frolfpremiär i hästhagen

Körde första rundan för i år. Jag och Björne kastade ut kvart i åtta denna underbara sommarkväll. Kände mig riktigt på g, även fast det inte blev nån glass före start som planerat. Kioskkillen var tillf. borta, om det nu inte var en tjej. Då blir det ju kiosktjejen. Hur som helst så spelade jag riktigt stabilt, långa fina utkast, men putta lite sämre. Hade läge på fyra-fem birdies men sänkte bara två av dem, hål nio och tretton. Och med boogie på hål ett och sjutton (riktigt uselt) så slutade jag på par. Nöjd med det, har rekord på tre under om jag minns rätt.

Innan så var jag nere på ÖKK och körde rehabträning, gick bra. Varmde upp med rodd. Två tvåtusingar på 7.01 och 7.12, kanske dags att köra 5km och ge skidåkarna i KIF någont att sikta på ;) De har nämligen en utmaning under sommaren, med rodd som ett av delmomenten.