onsdag 30 april 2008

Slottet i lågor


Ett jäkla drag på fyrverkerierna vid valborgsfirandet.

tisdag 29 april 2008

Sprintträning - NOT!

Ja som rubriken lyder borde jag kanske ha tränat sprint inför sprint-sm på torsdag. Kanske skulle ha tränat det nån gång senaste året, men icke. Nej inte ens snabbhetsträning fick det bli denna dag, känner mig lite dålig. Skippade t.o.m. de inplanerade 200 meters intervallerna igår till förmån för vila. Planen var att fokusera på orienteringen idag och försöka komma in i rätt känsla utan att tänka på att springa, precis som det krävs på sprinten. Lyckades nästan med det idag, men när man väl får syn på konkurrenter i skogen så kan jag inte låta bli att höja tempot och försöka springa ifrån dem. Kul var det i alla fall och jag tror inte syran satte sig allt för hårt i benen.

poängtävling3-08

måndag 28 april 2008

10MILA

Vi blev 40e lag, rätt bra faktiskt, även om jag trodde att vi skulle ha chans på lite bättre. Själv gjorde jag ett bra lopp, men är lite besviken på att jag inte mäkta med att hänga med Sävedalens avslutare William Lind. Han kom ikapp mig in mot tvåan och sen sladdade jag på hans rygg till och från fram till den elvte kontrollen där jag tappade kontakten i den steniga terrängen. Även Lars Skjeset från NTNUI fick släppa där, tempot sänktes lite men jag var sliten och kände mig väldigt nöjd med att det var så pass platt terräng, för uppför kom jag knappt. Fick de sista fyra kontrollerna först och klarade mig från felstämplingen som Sergey råkade ut för på näst sista kontrollen. (höjden innan vårat stigslut) På den långa spurten körde jag inte för fullt utan väntade bara på att få trycka till ifall NTNUI skulle göra ett försök till omspurtning, det gjorde han, så det var bara att stampa plattan i botten och dra ifrån strax innan sista kurvan.

Hur klungorna såg ut i skogen... 

Banan och vägvalen

fredag 25 april 2008

10MILA-tips

Hempa skicka ut en liten tipstävling, självklart hakade jag på. Enkla pengar att tjäna...

Reglerna löd

Ta ut en löpare på varje sträcka i 10 Milas herrkavle som du tror är snabbast på sträckan. Vem som helst i vilket lag som helst. Efter tävlingen summerar vi tiderna för de löpare du har tagit ut och den som har kortast totaltid i sitt lag tar hem det. Om man tar ut en löpare som inte springer den sträckan får man automatiskt den 25e bästa tiden.

Mitt lag som jag tror starkt på.

01 Martin Hammarberg, Malungs OK 1 (hade Lukas Bartak vääääldigt länge innan jag ändrade mig i sista stund)
02 Tommi Tölkkö, Kalevan Rasti 1 (kan han vara i topp på långa natten så bör han klara av en enkel 12km)
03 Tore Sandvik, Halden Skiklubb 1 (satsar alltid fullt likt en junis)
04 Marc Lauenstein, Vehkalahden Veikot 1 (Huovila lockade, men det är ju rakt och Marc är en jävel på att kuta också)
05 Kalle Dalin, Leksands OK 1 (tävlingsmänniska, kommer gå som tåget)
06 Mats Troeng, OK Linné 1 (min andra sträckseger kommer här)
07 Peter Öberg, OK Hällen 1 (har inte ni andra Peter på denna sträcka så tycker jag synd om er)
08 Antti Harju, Kalevan Rasti 1 (en kille att lita på, etta på näst sista på smålandskavlen i höstas bl.a)
09 Kiril Nikolov, Stora Tuna OK 1 (spåren finns där, bara att gasa för Kiril)
10 Matthias Merz, Rajamäen Rykmentti 1 (så förbannat fegt att välja Wingstedt eller Thierry)

tisdag 22 april 2008

Svenska mästare!


KFUM Örebro volley är åter igen svenska mästare! Kul. Mycket nerver och många bjudpoäng i första och andra set, men ändå spännande och välspelat för det mesta. Siffrorna mot elverket blev, 17-25, 25-23, 25-21 och slutligen 25-22

söndag 20 april 2008

Laget till 10MILA

Hempa a.k.a UK släppte precis laget till 10MILA. Inga direkta överraskningar, habila killar rakt igenom och kan alla prestera normalt så ska det förhoppningsvis räcka till för topp 30.

Herrar, Lag 1 - 10 sträckor

Sträcka     Namn    Banlängd    Övrigt
01     Oskar Arlebo    12,7 km            G Natt 83min
02     Per Jonhed    12,3 km            G Natt 82min
03     Erik Groth    6,9 km            G Natt 46min
04     Per Eklöf    16,5 km            R Natt 109min
05     Erik Harlén    6,9 km            G Natt 46min
06     Jan Johansson    9,6 km            G Natt 63min
07     Oskar Axelsson    9,6 km            G Natt/Gryning 58min
08     Örjan Eriksson    5,7 km            G Dag 32min
09     Patrik Eklund    5,7 km            G Dag 32min
10     Per Sjögren    17,5 km            R Dag 100min

Helt sjukt bra väder på Stigtomtakavlen

PJ insjuknade under natten ute på banan så illa att han spydde och fick skjuts tillbaka till tc. Vi bröt därmed tävlingen och fick gå ut på omstarten. Janne, Jag och Löken som skulle springa dagsträckorna plus Oskar Ar som körde första på natten, ordnade så vi alla kunde köra sträcka fem, 12 km träning i fin terräng. Även fast vi var ett gäng blir det inte samma som riktig tävling, fattades väl lite fokus från min sida och jag hamnade snabbt på efterkälken. Sprang ofta snett och lite oplanerat. Är nöjd med avslutningen efter varvningen, för då fick jag kontrollerna bra och kände mig även lite smidigare i löpningen. Kanske beror det på att det var enklare och lite mindre stenbunden terräng i det området. Men skitsamma, nästa vecka är det som gäller, dåliga genrep hör väl till. Löken var snabbast på 73 min, sen kom Oskar och Janne några minuter senare och själv kom jag imål på 82 minuter blankt. Riktigt snyggt prickat!

Stigtomtakavlen sträcka fem

lördag 19 april 2008

Guld på terräng-dm

Säker seger, ryckte åt mig ledningen efter första backen. Niklas och Lukas såg till att även lagguldet hamnade hos KFUM. Full pott!

Män Seniorer 74-88 4350m.
Placering Start Nr Namn Förening Tid
1 121 Per Sjögren KFUM Örebro Friidrott 13:49,8
2 127 Jakob Olars Kumla SF Friidrott 14:17,5
3 124 Niklas Källmén KFUM Örebro Friidrott 14:35,9
4 120 Simon Sveder Hällefors Löparklubb 14:53,7
5 119 Per Eklöf IFK Nora Långlöpning 15:31,4


Starten har gått
Starten har gått
Lätta ben in mot mål
På väg mot målet

fredag 18 april 2008

Bra morgon


Hitta en sedelbunt i jeansfickan som jag helt glömt bort, så nu känner jag mig lite rik :)

tisdag 15 april 2008

Sikta mot stjärnorna


Ska sova men måste testa att blogga från mobilen först. Kan passa på och rapportera att gårdagens tusingar i markaspåret gick riktigt bra. Runt tre blankt. Godnatt och sov gott, hoppas det gick bra för er som sprang natt-dm ikväll.

måndag 14 april 2008

Vinst för KFUM på Rånäs...

Så kan man ju säga att det var, men tyvärr var det ju bara jag som var där och sprang från klubben. Efter en liten trevare på Aet fick jag möjligheten att springa kombolag med OK Hammaren, de hade fått några sena återbud och då passade det bra att jag fanns på plats utan lag. Är ju så mkt roligare att springa riktig kavle istället för publiktävling, så jag var nöjd redan innan start. Efteråt var jag ännu mer nöjd i och med att jag växlade först av alla. Avgjorde redan in mot näst sista där de som varit hetast i täten, Pål och Rasmus, valde vänster resp. högervägval. Själv körde jag rakt på fick några viktiga meter som jag sen kunde hålla hela vägen in mot mål. Grymt skönt, speciellt med tanke på att jag genomförde mitt lopp som planerat, får mer och mer känsla för orienteringen igen. Släppte kartkontakten vid vissa tillfällen och kan eventuellt ha ritat in lite fel till sexan och tolvan... har en känsla för det, gick rätt fort... 

Rånässtafetten

tisdag 8 april 2008

Kolmårdskavlerapport

Upp 05:15 (pisstidigt) för att hinna till starten kl 09:00, allt går som smort. Kaffet hinner rinna ner, gröten kokas och alla prylar kommer med i väskan. Bra jobbat Per!

Kutar som sagt förstasträckan och har en plan om att orientera hela loppet själv... börjar inte så bra då jag redan på ettan lägger bort en minut. Tänker fan helvete samma sak ännu en gång, men känner ändå ett lugn och vet att jag kommer igen, bara sätta orienteringen främst så plockar jag ikapp allt eftersom. Vid vägövergången bestämmer jag mig efter en stunds fundering att gå runt höger, tror mig tjäna på det då jag slipper långsammare löpare framför mig i spåret och samtidigt får benen återhämta sig på vägen. Genomför vägvalet bra och in mot kontrollen ser jag inte till några andra löpare, känner yes, nu är jag om och uppe i tät. Men säg den lyckan som varar, slarv med kompassen och en mindre lyckad kartläsning resulterar i ett parallellfel och bom på ett par minuter. Går på hårt nästkommande sträcka men lyckas sen hålla i handbromsen på de detaljerade kontrollerna för att sen in mot 12, 13 skruva upp tempot igen. Stämplar först vid 13, 14 in mot 15 blir jag lite osäker och släpper förbi några löpare. Hänger sen med mot fel gaffel och tapper lite tid, men ingen direkt bom. Väl in mot mål får jag syn på Oskar i lag ett och hör speakern snacka om klungan och att Malung lyckats gå loss med några minuter. Är nöjd med loppet även om den verkliga fullträffen fattades, men kommer mer och mer in i orienterandet igen efter en vinter helt utan kartträning. Dock är man en bra bit efter Peter Ö som lekte runt banan hela sju minuter snabbare än mig. Respekt!

Kolmårdskavlen str1
Sistasträcks-Hardt med sin snygga jeanslagning på tightsen som tyvärr inte syns i bild

 

Trea på Startmilen

Ibland kan det vara bra att vara startsnabb, men inte alltid...Förutom blåsten var det fina förutsättningar på årets startmil. Tyvärr var inte benen helt med i matchen utan jag fick köra på viljesteget från start, och det trots en omgång av Åsmans järnhänder under uppvärmningen. Blev ganska ordentligt avhängd på första femman men kände att jag hade krafter och bestämde mig för att jaga ikapp edsbyn-löparen ca 20 sek framför mig. Kom ikapp relativt snabbt, men lyckades inte skaka av mig honom föräns precis på slutet. Var riktigt jobbigt sista två, men kände mig inte orolig inför en eventuell spurt, där är jag stark.

Känner mig nöjd med min insats men lite surt att det inte gick så lätt som jag vet att det kan göra.

Kilometerpasseringar  

Topp fyra, Örnstedt i täten före Landin, Lindberg och jag

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

03:10,4
06:17,4
09:36,4
13:00,6
16:25,7
19:44,0
22:58,5
26:18,9
29:42,3
32:55,1

03:10,2
03:07,2
03:19,0
03:24,2
03:25,1
03:18,3
03:14,5
03:20,4
03:23,4
03:12,8

Plac Nr Namn Klubb Total
1 102 Oskar Landin -87 Spårvägens FK 32:19
2 22 Henrik Örnstedt -78 IF Göta 32:44
3 18 Per Sjögren -79 KFUM Örebro 32:54
4 175 Mikae l Lindberg -84 Edbyns IF 33:03
5 10 Patrik Persson -82 Kumla SF 33:28
6 19 Jens Jonasson -79 IK Akele 33:58
7 282 Hugo Hultqvist -84 Sundbybergs IK 34:33
8 12 Jakob Olars -84 Kumla SF 34:38
9 11 Stefan Olars -84 Kumla SF 35:23
10 23 Per Jonhed -80 Örebro AIK 35:40

Har fått en tillfällig lucka...

lördag 5 april 2008

Kaffe på sängen

Jan Stenmark

torsdag 3 april 2008

Tvåhundringar inför helgen

Efter en mystisk sjukdom som gick över på 2½ dagar var jag tillbaka på intervallbanan idag. 20x200m på ca 31 sek - 45 sek vila stod på programmet. Uppvärmningen kändes bra men efter en stegring insåg jag att kroppen inte riktigt var så spänstig som jag hade hoppats på. Gick dock att genomföra intervallerna enligt tidsschema men med en fyraminuterspaus halvvägs. Ett lustigt fenomen som jag varit med om några gånger tidigare är att även fast hjärtat pumpar på och man borde vara uppe i varv så är kroppen sömnig, gäspar och känns som att det bästa vore att lägga sig för att sova. Som om benen snor allt syre för hjärnan.

Pulskurva
Kände av vaden, men tror att den ska hämta sig tills på lördag då jag ska springa Startmilen. Har inte kommit ut några startlistor än, men det brukar vara många bra på startlinjen och segrartiden ligger säkert strax över halvtimmen i år med. Känner mig sugen på att få tävla och ser fram emot att vara riktigt trött, hoppas benen är lika sugna.

Bankarta StartmilenPå söndag bär det av till Kolmårdskavlen där jag får förtroendet att springa förstasträckan i ett av våra tre lag. Kommer garanterat att bli en rolig dag. Men man önskar ju att det kunde vara något längre sträckor ett par tre på 10-11 km vore fint, känns lite surt att åka så långt för förlängd medeldistans. Men på 10MILA väntar i alla fall 17 härliga kilometrar.

H17, Lag 2 - 5 sträckor

1. Per Sjögren 7,8 km
2. Christer Garpenlund 6,0 km
3. Erik Harlén 6,0 km
4. Örjan Eriksson 7,8 km
5. Marcus Hardt 7,8 km

tisdag 1 april 2008

Sova

Har varit hemma från jobbet idag och utnyttjade dagen till att sova till kvart i fem. Kände redan igår efter middag att jag var klen. Borde anat att det var nåt skit på gång när jag tänkte att jag kände mig grymt stark och frisk, riktigt länge sen man mådde så bra. Några timmar senare var det dags att börja knapra ipren för att orka med... hade normalt åkt hem och sovit men nu var det inbokat konsert i sthlm, Dropkick Murphys på Annexet. Den var riktigt bra men svårt att njuta fullt ut då det var en ren pers att stå upp i x antal timmar.

Dropkicksupporter

Var inte ensam om att vara sliten och trött denna kväll.

Hoppas kunna vakna pigg och kry imorgon och vara redo för nya intervaller på torsdag. Dagens tusingar blev det ju inte så mkt med. Bläää!

I helgen har jag tävlat i Västerås och i Oxelösund. Ett okej och ett mindre bra resultat, men det är kul att springa orientering igen.

H21 4560 meter 68 anmälda
Pl Rank Namn Förening Tid Tid+
1 Johan Nordlund Leksands OK 26:21 0:00
2 Viktor Funcke Norbergs OK 26:47 0:26
3 Liutauras Bilevicius OK Linné 26:55 0:34
4 Anders Lindéus Hagaby GoIF 27:02 0:41
5 Daniel Kaipe Leksands OK 27:09 0:48
6 Tomas Hallmén OK Tisaren 27:11 0:50
7 Per Sjögren KFUM Örebro OK 27:26 1:05
8 Rain Eensaar OK Roslagen 27:31 1:10
9 Kalle Dalin Leksands OK 28:00 1:39
10 Lukas Peterson IFK Umeå 28:01 1:40

Arosträffen medeldistans