måndag 23 juli 2007

O-Ringen i Mjölby


Det regnar i Mjölby, inte ens mitt försök med att lämna regnkläderna hemma hjälpte. För det är tydligen skitväder var sjunde år, skönt att sitta på tåget till Malmö nu då och snart vara på ännu betydligt sydligare breddgrader :)Igår käka vi en blodig stek på Seb Machahans restaurang och hörde Darin dra alla sina hits på en kvart under invigningen. Dagens orientering gick inget vidare för någon av oss, PJ var bäst, sen jag, Hempa och Hardt strax där efter. Kartan liknade mest en disktrasa, den höll visserligen ihop, men jag är skeptisk till dessa nymodigheter. Så nu funderar ni nog på bilden, är det inte regnkläder?? Jo det blev ju inte bättre än att jag tillslut fick göra ett inköp i sporttältet efter en dyngsur dag, införskaffade även ett paraply strax före :) Spenderbyxorna är på så här i semestertider. Bergans superlätta regnställ i dermizax material, bättre än gore-tex sägs det B-) Nästan så jag hoppas på lite regn framöver hehe Enligt uppgift kostar det en hel del att använda mobilen i Slovenien och Kroatien, tex 120skr/Mb i datatrafik, så räkna inte med några uppdateringar därifrån tyvärr. Men skicka gärna mess (ett sånt där textmedelande...) om hur det går på o-ringen för eliten, skidåkaren (löken) och andra kändisar :)

lördag 21 juli 2007

Danneman


Så full har Daniel inte varit på över ett år. Kan jag ha dåligt inflytande?:)

Rushbullet

Sådär ja, besteg Rusakulan med MTBn idag, körde även lite vilse i skogen, men det var bara kul. Tog det lugnt och försökte få en fin tur, pumpa på med Velvet Revolvers senaste i hörlurarna. Vet inte om den håller hela vägen, men några spår är rätt sköna.

Puls, distans, tempo och höjdFin utsikt

torsdag 19 juli 2007

Rullskidpremiär

Snygg som få

Idag skedde det som jag laddat för så länge, rullskidorna jag lånat av farsan åkte på. Kändes lite ostabilt i början och fick inte remmarna att sitta så bra, då det var gamla stavar och normalt har man ju ett par handskar på händerna. Efter en liten uppvärmning till Löpex och några spydiga kommentarer senare var jag på gång, farten började trissas upp och papphammarstilen hade nästan helt försvunnnit. DÅ dyker den upp, den lilla pinnen som förstörde min fina färd, tyckte mig ha koll på läget, skulle bara lyfta lite på skidorna, men pang. Utan att jag fatta hur det gick till så glider jag likt en säl fram på asfalten, en klinsmann on the rocks skulle man kunna säga :)

Säger en del om farten jag ändå hade vid fallet :))Men en rullskidåkare som inte smakat asfalt är ingen riktig rullskidåkare. Skönt och kunna titulera sig på en gång.... mohaha. Nej men vi får göra ett försök till, även om den halvtimmen och de ca 3km som jag tillryggalade inte gav någon träning den här gången. Kom knappt över 100 i puls...

tisdag 17 juli 2007

Ska vi plocka körsbär i min trädgård?


Nä, men väl hemma hos DG. Jag vill också ha ett körsbärsträd på min gård, smakade underbart friskt efter en bomrunda på milans poängtävling. :) Blev trea en bra bit bakom skidåkaren(?)

söndag 15 juli 2007

VM-test långdistans

Karta del ett

Målsättningen var att genomföra ett bra lopp, och försöka ta några fler poäng i elitserien, dvs topp 30.
Även fast än jag visste att banan var lång och jag skulle tat lungt för att gå rätt, kände jag mig stressad i orienterigen. Blev ett ganska rakt på vägval till ettan bland en djävla massa brännässlor, spika iaf kontollen och följde upp till tvåan fint. Men det kändes inte helt bra i kroppen, benen var inte såKarta del två pigga och rappa som jag hade hoppats på, kanske gjorde det att jag tog i mer och tänkte mindre. Gick snett ut från kontroll två, planen var att gå ut på vägen till vänster. Men när jag sprang där fick jag syn på Modig och tänkte nu hänger jag på, så kommer jag in i loppet... sagt och gjort, tog rygg, men inte tillräckligt länge, vek av mot kontrollen i grönområdet, men det var lite för tidigt... blev rätt sur på mig själv. Men körde på och försökte komma in i loppet, efter lite småstrul, 10 sekundare vid kontrollerna, började jag tänka massa negativa tankar och kände mig allt mer omotiverad = sprang bara på. Därav de oförståeliga misstagen vid kontoll 9, 12 och 14. Men bryta fanns det inga planer på, hade ju laddat upp med energi i kroppen. Fast det verkade som om det fanns en och annan löpare som inte hade laddat fullt lika bra, och med bristfälliga vätskekontoller utan sportdryck var det många som tog rejält slut. Bl.a Emil Wingstedt som jag fick den äran att bjuda på gel under loppet, för att kort därefter springa ifrån honom :D Det skulle jag ha vetat om i början av loppet. Men det är en efarenhet som jag får ta med mig nästa gång det bjuds på lite längre banor.

Får väl försöka kvala in till lång-SM i september som också ingår i elitserien. Gäller att hitta några rankingpoäng tills dess bara :)

Resultat H 21 Elit (84) 18000 m
1 Martin Johansson IFK Moras OK 104:04 0:00 2 Niclas Jonasson Leksands OK 105:55 1:51 3 Anders Holmberg Järla IF OK 107:34 3:30 4 William Lind Sävedalens AIK 109:12 5:08 5 Mattias Millinger OK Linné 109:31 5:27 49 Per Sjögren KFUM Örebro OK 130:34 26:30

lördag 14 juli 2007

VM-test medeldistans

Karta del ettDagens prövningar var ganska så krävade, gällde att verkligen hålla koll på var man var och vart man skulle. Ville ta det lugnt och försöka att hålla mig lugn, det gick väl sådär =) Öppnade bra och tyckte det var tydligare än gårdagens träning på den gamla kartan i området brevid. Karta del tvåDock blev väl farten lite väl uppskruvad och efter en liten miss på sjätte kom det en total kollaps på den sjunde kontrollen. Helt borta. Resten av banan gick i rätt högt tempo utan något riktigt flyt, drogs med i Henrik Löfås tempo. Vi såg varandra till och från till den 18:e kontrollen där jag lyckades snurra ett bra tag, fy fan. Måste lära mig att hålla igen, springa mig trött får jag göra på löparbanan :) Men det är så mycket enklare i teorin än i praktiken. Känner mig lite besviken, men ser fram emot morgondagen. Benen var pigga och orienteringen fungerade bitvis riktigt bra.

Eftermiddagen och kvällen bjöd på bad, marknad i Degeberga och vattenfallsbesök där näcken satt och lirade :PVattenfalletNäcken Öberg
Resultat H21 Elit (93) 7100 m
1 Emil Wingstedt Halden SK 32:41 0:00 2 Peter Öberg OK Hällen 33:28 0:47 3 Mats Haldin Halden SK 33:39 0:58 4 David Andersson IK Hakarpspojkarna 33:56 1:15 5 Johan Modig OK Pan-Kristianstad 34:08 1:27 64 Per Sjögren KFUM Örebro OK 42:28 9:47

torsdag 12 juli 2007

Åtta på sprint VM-test!

Karta med vägvalHar känt mig i bra form senaste tiden och såg fram emot att få springa sprinten. Kände att jag hade farten och hade därför bestämt mig för att orienteringen skulle få ta den tid det tog och inte chanslöpa. Målsättningen var att göra ett bomfritt lopp och förhoppningen var att det skulle räcka till en topplacering. Men hur de andra springer kan jag ju inte påverka. Så därför är jag lite besviken att det trots allt blev en miss (6:e) och ett ofullföljt vägval (4:e) där det tappades onödig tid. Men i det stora hela är jag väldigt nöjd med genomförandet. Fick som en chock när jag såg kartan och alla stenarna, men tog mig samman och läste rätt.

Puls och banprofilMissen till 6:e berodde på att jag började fundera över långsträckan. Kommer aldrig göra om det misstaget, en sträcka åt gången :)



Vy över terrängen och upploppet

Resultat H21 Elit (61) 3380 m

1 Martin Johansson IFK Moras OK 17:03 0:00 2 Peter Öberg OK Hällen 17:08 0:05 3 Mattias Karlsson Halden SK 17:13 0:10 4 Niclas Jonasson Leksands OK 17:21 0:18 4 Anders Holmberg Järla IF OK 17:21 0:18 6 Jonas Pilblad OK Skogsfalken 17:37 0:347 Erik Rost Malungs OK Skogsmårdarna 17:39 0:36 8 Per Sjögren KFUM Örebro OK 17:41 0:38 9 Erik Öhlund Ulricehamns OK 17:48 0:45 10 Marcus Millegård Sävedalens AIK 17:49 0:46 11 Emil Wingstedt Halden SK 18:01 0:58 12 Simon Svensson OK Pan-Kristianstad 18:06 1:03 13 William Lind Sävedalens AIK 18:09 1:06 14 Mattias Millinger OK Linné 18:11 1:08 15 Mats Haldin Halden SK 18:12 1:09

onsdag 11 juli 2007

Äntligen!


Äntligen efter sju månaders frånvaro är corsan på väg igen. Nu är bara frågan sälja eller ha kvar? Har ju trots allt gått riktigt bra utan bil, sällan jag känt mig begränsad. Men det är en frihet att ha egen bil... Hmm lutar åt att den blir kvar faktiskt.

tisdag 10 juli 2007

Poängtävling i Dalkarsberg

Väldigt trevligt, lyckades nästan gå rent, hamna snett några gånger, men terrängen var lite grönare och ganska diffus på sina ställen. T.ex. syntes ingen skillnad på hygget till ettan och grönområdena i närheten... =) En stor miss kom på den tionde kontrollen, där jag trodd det var stenen och inte sänkan bakom som vi skulle ha. Kollade angivelsen men såg fel, surt. Sprang på hårt resten av banan i ren frustration vilket gjorde att det blev lite svajigt. Lyckades ändå vinna med 24 sek. Skönt och sätta skidåkaren(?) på plats. ;)


Resultat, sträcktider och banor finns i winsplits och runoway.

måndag 9 juli 2007

Prylnytt

Har fått ett litet paket på posten idag, ett 4gigs M2 kort till telefonen och en liten bluetooth-grej så jag kan lira musiken på stereon trådlöst, funkar, men inte så bra som jag hade hoppats på. Kräver för mkt kraft av datorn. Och en sån här mojäng dessutom, blev kanske inte fullt så billigt som jag hade hoppats på... otur att datorn inte stödde A2DP från början.



Dagens träning blev lyckad när den väl kom igång, var lite anti ett tag. Slutade med 40 min trappmaskin på högsta nivån, kändes bra. Efter det jogga jag ner en dryg km och dundrade på med styrkeövningar i gymmet. Tror det blev drygt 90 min totalt eller så.

Imorgon väntar Milans poängtävling, ska försöka gå helt rent. Vore skönt att få med sig det ner till VM-testerna i Skåne som börjar med sprint på torsdag.

söndag 8 juli 2007

Natti natti

Bilen fixad, dock var batteriet slut så det blev inget teståkande :(

ÖSK är riktigt dåliga just nu! 0-3, säger inte mer än så, för tydligare kan det inte bli.

Här kommer istället pulskurvan från i går. Borde ha kutat på lite mer, men det kommer fler chanser att hissa upp pulsen på framöver. Och då kanske vaden är lite fräschare. Annars så känns benen och flåset i bra vigör, inspirerande och kul, motiverar mig till bra träning framöver.

Bilmek


Nytt avgassystem nästan på plats, snart klart... som Behrn hade sagt :) Sitter f.ö. på arenan och hejar på sportklubben, kommer Halmstad få pisk?

lördag 7 juli 2007

Seger på Engelbrektsstafetten!



I hård konkurrens lyckades vi i lag Ing.firma Erik Dahlin vinna med femton sek. Ledning från start till mål, med mig på startsträckan. Övriga i laget: Rob Walter, Anders Holmberg, Henrik Löfås och slutligen Kalle Dalin som fick hoppa in som reserv i sista stund efter att ha kutat första sträckan i ett annat lag.

Resultat mm

fredag 6 juli 2007

After work


Totte och Hempa ser sådär normala ut, som man bara kan, när man verkligen försöker. Trevligt.

Regn


Inte ens morsans blommor verkar trivas just nu... Vill ha sol.

My life: Först

Brorsan haka på... får se hur länge det håller i sig... My life: Först

Fika


Full aktivitet i fikarummet, dock tillhör det ovanligheterna att TML lämnar plats först. :)

Anders drillar


Och med det hälsar vi Anders och alla andra välkomna till Sjögrens nyöppnade sajt :)